Sutton 2007


Dette års rejse gik til Sutton, som er en af kommunens ældste og mest skattede venskabsbyer. For at turen skulle være noget specielt havde man denne gang besluttet at afskaffe flyveturen og køre med bus ned gennem Tyskland med overnatning i Hamm. Det specielle ved turen var, at man skulle opleve at køre gennem Eurotunnellen med det særlige tog, som tager bussen med under kanalen. Vi kørte ind i en overdimensioneret togvogn, hvor man kunne stige af og gå rundt under overfarten, som varede 35 minutter. Efter overnatning i Suttons nabokommune Croydon, mødtes man med de engelske værter og vandrede gennem en idyllisk bypark og besøgte et egnsmuseum, hvor man viste et lysbilledshow. Så var det tid til frokost på en hyggelig pub, hvor man spiste udendørs, fordi det var et pragtfuldt vejr. Om eftermiddagen var der sightseeingtur i et gammelt hus med en fin have nær et af Henrik 8's slotte, inden venskabsforeningen i Sutton sluttede af med at holde Garden Party, hvor Gladsaxekoret "Sangsvaleme" gav nogle numre, og Arne Herman delte gaver ud.
Sutton er forstad til London, så næste dag var forbeholdt et besøg i London. Der kørtes med tog til Victoria station, hvor man mødte formanden Graham Reed, som kørte med på en 2 timer lang sightseeing bustur. Resten af dagen var fri, og rejsedeltagerne tog forskellige steder hen, som de selv ønskede, hvorefter de selv kørte tilbage til hotellet med toget.
Dagen efter havde Sutton venskabsforening arrangeret en ny udflugt. Denne gang gik det til Englands største Vineyard "Denbies". Her forlystede man sig først i en kæmpemæssig souvenirbutik, og derefter blev der serveret en fin middag på stedet — betalt af den engelske venskabsforening! Flot! Man fik også en køretur ned i stedets vinkælder, hvor der var vinsmagning. Efterfølgende gik vi en spadseretur på Vineyardens kæmpestore arealer med vinstokke, inden bussen kørte os tilbage til hotellet for at skifte tøj, før receptionen med Suttons borgmester. Her blev der serveret en lettere anretning og holdt taler. Afslutningsvis fik alle gæsterne et Suttonkrus og en pin. Helt over forventning.
Vores praktiske chauffør havde foreslået, at vi om aftenen skulle pakke nogle nødvendige ting i en håndkuffert til brug ved den sidste overnatning i Holland dagen efter. På den måde kunne vore kufferter forblive i bussen uåbnede hele vejen til Søborg Torv, hvortil vi ankom endnu nogle oplevelser rigere.