Cagny 2009

   

Venskabsbyrejse til Gagny i Frankrig

Af Kirsten Aggerholm Hansen

35 medlemmer af Gladsaxe Internationale Venskabsforening startede tirsdag den 9. juni 2009 med bus fra Søborg Torv med kurs mod Gagny og Paris.

Efter diverse pauser og overnatning i den tyske by Hamm, ankom selskabet onsdag til hotellet i Porte de Pantin, som ligger mellem Paris og Gagny.

Næste dag var helliget Paris, hvor der var sightseeing med bussen og en meget vidende dansktalende guide. Derefter var der en smuk sejltur i solskin på Seinen, inden deltagerne kunne opleve lidt af Paris på egen hånd. Hver især kunne tage hen, hvor de havde lyst og prøve den parisiske metro, eller tage med bussen tilbage til hotellet.

Efter diverse pauser og overnatning i den tyske by Hamm, ankom selskabet onsdag til hotellet i Porte de Pantin, som ligger mellem Paris og Gagny.

Næste dag var helliget Paris

hvor der var sightseeing med bussen og en meget vidende dansktalende guide. Derefter var der en smuk sejltur i solskin på Seinen, inden deltagerne kunne opleve lidt af Paris på egen hånd. Hver især kunne tage hen, hvor de havde lyst og prøve den parisiske metro, eller tage med bussen tilbage til hotellet.

Om fredagen

kom 2 medlemmer fra Gagny's venskabsforening for at ledsage rejsegruppen til toget, fordi denne dag var forbeholdt Gagny. I Gagny havde man stillet en lokal bus til rådighed. Med denne kørtes en rundtur i området, hvor man så på de mange blomster, der var overalt. Det er ikke for ingenting, Gagny er kendt som en blomsterby, der er udmærket med "Ville Fleurie 4 Fleuers" (højest opnåelige pris) præmien for sin uovertrufne blomsterudsmykning. På rådhuset blev selskabet fra Gladsaxe modtaget med rundvisning og et uforligneligt traktement med champagne, pindemadder og små lækre kager.

Som om alt dette ikke var nok, blev man fulgt hen til det lokale plejehjem, hvor der blev serveret en 4 retters menu med diverse vine. Alt var så vel tilrettelagt, at gæsterne følte sig behandlet som små konger.

"Ville Fleurie 4 Fleuers" (højest opnåelige pris) præmien for sin uovertrufne blomsterudsmykning

 

På rådhuset

blev selskabet fra Gladsaxe modtaget med rundvisning og et uforligneligt traktement med champagne, pindemadder og små lækre kager. Som om alt dette ikke var nok, blev man fulgt hen til det lokale plejehjem, hvor der blev serveret en 4 retters menu med diverse vine. Alt var så vel tilrettelagt, at gæsterne følte sig behandlet som små konger.

Om eftermiddagen kørtes langt ud på landet, hvor slottet "Vaux le Vicomte", som er forbilledet for "Versailles", besøgtes. Det var en fantastisk dag, hvor man følte sig virkelig velkommen. Der var dog mere i vente.

Næste morgen - kørtes til Giverny for at se "Monet's have"

Der var som ventet en masse blomster, og tidspunktet var rigtigt, så åkandeblomsterne var sprunget ud. Her var der arrangeret lunch på en farverig restaurant på området. Om aftenen havde formanden for venskabsforeningen i Gagny arrangeret farvel-party i sin have med taler og masser af mad, vin og hyggeligt samvær. Han havde sørget for at kommunikationen var i orden ved at skaffe lokale personer, der talte dansk, tysk eller engelsk.

Så var det allerede tid til at begynde hjemrejsen, hvor man lige på falderebet nåede at besøge et champagnehus og smage på varerne.

Mandag aften var selskabet hjemme igen efter en oplevelsesrig og meget vellykket tur.